Anmeldelser

Foredraget


Malene Krogh, ansvarlig for klimauge i Lejre Kommune:

Jeg kan virkelig anbefale Nannas foredrag til andre. Det er velformuleret, gennemarbejdet, nede på jorden og meget inspirerende. Hun tager udgangspunkt i sit eget familieliv, men på en måde, så det er særdeles relevant for os andre. Der var god tid til spørgsmål undervejs og de blev besvaret med nærvær og nysgerrighed.”

Sara Lund Jensen, Konsulent/antropolog, Odense Kommune:

Vi havde i Odense fokus på at gøre FN’s verdensmål overkommelige for småbørnsfamilier, og det lykkedes i høj grad med Nannas oplæg. Alle deltagerne blev meget inspirerede via konkrete eksempler og en åbenhed for familiernes forskellighed. Der var både tid til refleksion, uddybende spørgsmål og dialog, hvilket er vigtigt for dette emne, da det er nye vaner, der skal bygges op. Nysgerrigheden blev helt sikkert vagt ved deltagerne. Alle fik flere konkrete ting med, som de kunne gå direkte hjem og gøre for at skabe en mere bæredygtig hverdag.”

Merete Trap, bibliotekar, Frederikshavn Bibliotek:

“Vi vil gerne sige tak for et fremragende og meget inspirerende onlineforedrag med et stort og aktivt deltagerantal. Nanna formidlede det så fint, og man kunne ikke andet end få lyst til selv at lave en livsstilsændring. Stor ros herfra.”

Emil Aalykke, bibliotekar/formidler, Vejle Bibliotekerne:

“Vi havde Nanna forbi til et super arrangement om hendes bog Lev for det halve. Hun fortalte levende og inspirerende om sine egne erfaringer med at leve dels mere bæredygtigt, men også at finde ud af hvad der egentlig giver kvalitet i livet. De over 100 tilskuere fik også mulighed for at snakke indbyrdes og komme med deres gode tips og erfaringer, noget der blev gået til med stor flittighed. Folk var meget glade bagefter. Alt i alt et fremragende arrangement, som jeg kun kan anbefale til andre!”

Lisbeth Larsen, bibliotekar, Syddjurs Bibliotek:

Nanna leverede et meget relevant og inspirerende foredrag på en personlig og dejlig ikke-formanende måde. Publikum fik stof til eftertanke og samtidig meget konkrete idéer til, hvordan man selv kan skrue ned for forbruget og op for livskvaliteten.”

Tine Klausen, sognepræst i Ormslev Sogn:

Nanna Hyldgaard Hansen kom friskt cyklende til Stavtrup Sognegård og holdt et veloplagt og højaktuelt foredrag om bæredygtighed og en klimavenlig hverdag.
Foredraget hed På kanten af bæredygtighed og er en del af foredragsrækken På kanten af… arrangeret af Kirkekløver – sammen på tværs.
Nanna balancerer fornemt mellem tal, fakta og egne erfaringer, og leverede sine pointer med lune og stort nærvær, og gav os alle noget at tænke over i forhold til de vaner og valg, vi har truffet i vores liv.

Karen Thomsen, bibliotekar, Ry Bibliotek:

”Nanna er en virkelig god formidler, og hendes foredrag er inspirerende! Hun fortæller levende om en lang række pragmatiske og lavpraktiske tiltag, som hendes familie har gjort for at skabe økonomisk luft til et liv med det, som i virkeligheden betyder noget. Livet med børnene, hvile og et godt helbred. D.v.s. et liv uden stress i de få og vigtige år, mens børnene er små.

Nanna udstråler en ægte glæde, når hun fortæller om den nye og meget mere enkle tilværelse, som overraskende nok ikke blev fyldt med afsavn men derimod med kreativitet og frihed.

Foredraget henvender sig til både børnefamilier og alle andre. Ved foredraget her i Ry var en blandet skare af unge og ældre, kvinder og mænd mødt op og alle viste stor interesse for det, som Nanna fortalte.

Nanna trækker linjerne fra det at reparere sin sofa i stedet for at køre den på lossepladsen til de større sammenhænge og til FN´s verdensmål. Foredraget er i den grad relevant i lyset af både niveauet af stress i vores samfund og klima – og miljøudfordringerne.

Nannas bud på en enklere tilværelse med luft i økonomien er lige til at gå til. Hendes inspirerende formidling af stoffet er fuldstændig uden dogmatisme eller løftede pegefingre. Hun peger bare i en anden retning og på nogle andre værdier: økonomisk frihed, tid, fokus, fællesskab, nærvær, kreativitet og bevidste valg og fravalg.”

Find et foredrag nær dig på www.levfordethalve.dk/foredrag

Hvis du gerne vil booke et foredrag, kan jeg kontaktes på kontakt@nannahyldgaard.dk

Bogen

“Kære Nanna Hyldgaard Hansen.
Jeg sender dig denne mail, da du skal vide, at jeg har været meget optaget af at læse din bog. Det er så absolut den bedste ikke-skønlitterære bog, jeg har læst! 
Bogens indhold har givet mig mange refleksioner og positive samtaler mellem min mand og jeg om at ændre forbruget, få et roligere familieliv og stile mod mere bæredygtighed. – Og jeg kan virkelig identificere mig med at forsøge at få et hektisk arbejdsliv og familielivet til at gå op … og vælge at lægge tingene om.
Så mange T A K! 
De bedste hilsner
Anne Andresen”

“Kan virkelig anbefale at købe bogen, den er super nem at gå til og giver SÅ meget hvis man vil 👍👍” Lillian Lindgaard.

“Halv pris men fuldt udbytte. Tid og familie kan ikke gøres op i penge. Hvor er I et godt eksempel. Det har givet mig mod til at rydde op i forskellige ting. Tak.” Solveig Handelsby.

“Kære Nanna. Jeg skriver for at sige tak for en rigtig god og velskrevet bog! Den blev slugt af både min mand og jeg i weekenden.

Vi fik flere gode råd med i forhold til at skrue ned for vores familieforbrug (2 voksne, 2 børn på 2 og 5 år) og overvejende var det en bekræftelse på, at vi allerede gør det, vi kan og har taget de valg, der gør, at vi lige nu har skruet ned. Vi har selv følt os enormt ramt af hamsterhjulet i livet med små børn. Vi fandt derfor en løsning, hvor min mand har fået lov til at gå langt ned i tid. Pigerne råber nu på begge deres forældre ved alle de små behov, der er hos småbørn frem for kun mig. Jeg kan fysisk se gentagne gange ugentligt, hvor mange opgaver han har overtaget og dermed lettet min hverdag, hvilket genererer mit overskud til at være mere for pigerne og for ham som partner.

Så dette er bare en thumps up til dig for at påvirke småbørnsdagsordenen nationalt og gennem medier, at der er andre løsninger end to gange fuldtidsarbejdende forældre, der overlever småbørnsperioden med fare for at have følelsen af at misse deres børns barndom. Denne følelse har vi ikke længere. Venlige hilsner Ninna Nordby Kjeldsen”

Bøgerne kan købes her:

Få Lev for det halve – og få familieliv, forbrug og arbejde i balance af Nanna Hyldgaard Hansen som Indbundet bog på dansk (saxo.com)

Få Rig på tid af Nanna Hyldgaard Hansen som Indbundet bog på dansk (saxo.com)